Kvalitet som syns

"Vi gör det enkelt och tryggt för dig att skydda och vårda ditt fordon genom att erbjuda hantverksmässiga behandlingar av högsta kvalitet, professionell rådgivning och god service".

Kundservice: 08-58010770

Varför ska jag åka till ditec?

loading...

Våra bilvårdstjänster.

Tvätt & städning
Det löpande underhållet av bilen gör att den blir behagligare att vistas i och säkerställer att den inte åldras i förtid.

En handtvätt är i de flesta fall det skonsammaste sättet att tvätta bilen som dessutom säkerställer att alla ytor blir rena. Vi använder svamp och högtryckstvätt och anpassar svanenmärkta kemikalier efter bilens behov. Som standard använder vi ett milt bilschampo. Om det behövs använder vi i första hand alkalisk avfettning, en extra avfettning kan användas om det finns tjära på bilen, Interiört städas bilen ordentligt genom att kupén dammsugs, fönstren putsas och paneler torkas av. Självklart rengör vi även gummimattor och bilens dörrkanter.

Motortvätt
Njut av ett snyggt motorutrymme och slipp smutsiga händer när du ska fylla på spolarvätska eller kolla oljan.

Vid motortvätten avfettas motorutrymmet och motorns delar så de blir fria från fett och olja. Vi undviker att rengöra eller spola vatten direkt på bilens elektronik.
Det kan vara känsligt för vissa bilmodeller att tvätta bilens motor på grund av all elektronik. Kontrollera gärna vad som gäller för din bil och om tillverkaren rekommenderar tvätt av motorn.

Utvändig rekond
När vi rekonditionerar en bil gör vi utifrån ett beprövat standardprogram vårt yttersta för att återställa bilens skick så nära nyskick som möjligt. Bilen gås i denna behandling över exteriört.

Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel och tvättas sedan grundligt så att bilen blir riktigt ren.
Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick så att lättare repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönstren putsas, gummilister och däcksidor behandlas. Vid behov kan denna behandling kompletteras med full lackkorrigering.
Eventuella stenskott fylls i om du hjälper oss med originalfärg.

Invändig rekond
När vi rekonditionerar en bil gör vi utfitrån ett beprövat standardprogram vårt yttersta för att återställa bilens utseende så nära nyskick som möjligt. Bilen gås i denna behandling över interiört.

Den invändiga rekonditioneringen är en noggrann rengöring och uppfräschning av bilens interiör. Bilen dammsugs invändigt och i bagageutrymmet. Fönstren putsas och instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Dörrkanterna vaxas. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att nybilskänslan ska komma tillbaka. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

Ceramic Ultra
DITEC® Ceramic Ultra är en långtidsverkande keramisk lack- behandling som ger lacken ett ökat skydd mot smuts, UV strålar, oxidering, repor, trafikfilm, insekter och etc.

Behandlingen har unika egenskaper och ger lacken en enastående djup glans. Bindningen med den underliggande lacken är mycket stark och går inte att avlägsna med traditionella rengöringsmedel utan det krävs en mekanisk process, som exempelvis en maskinpolering för att avlägsna lackskyddet.
Gör bilen enkel att tvätta
DITEC Ceramic Ultra® gör att bilen håller sig ren längre tid då smutsen inte fastar lika lätt på lacken. Den blir dessutom mer lättvättad. Behandlingen är tålig mot avfettningsmedel vilket gör att salt och tjära enkelt kan avlägsnas vid behov. 
Hydrofobisk yta:
Efter behandlingen blir lackens yta extremt vattenavvisande och låter vattendropparna glida av lacken när bilen är i rörelse.
Vi lämnar 9 års systemgaranti på nya bilar.
En gång om året kommer du in på en garantitvätt där vi rengör lacken från eventuella beläggningar och gör en besiktning av lacken.

Lackkonservering
DITEC®  Original
Lackens viktigaste funktion är att skydda den underliggande plåten från korrosion. Dessutom ger lacken bilen dess visuella lyskraft. Lacken utsätts dagligen för påverkan från solen, trafiken, nederbörd, mekaniskt slitage och annat som gör att ytan mattas och smutsen lättare får fäste. Detta ökar risken för rostangrepp och gör bilen svårtvättad. För att förhindra detta bör du regelbundet vaxa bilen eller lägga på ett lackskydd som skyddar lacken under lång tid.

Vår lackkonservering är ett polymerbaserat lackskyddssystem som utförs i fem steg för bästa hållbarhet. Den förseglade ytan skyddar mot UV-strålar, surt nedfall och trafikfilm. Den gör också biltvätten mycket enklare.
 
Vi lämnar 9 års systemgaranti och där garanterar vi att glansen bevaras under hela garantitiden. Intervallet för underhållsbehandlingen är 18 månader. 
Den avlägsnar beläggningar på lacken och tar bort ytliga repor. Samtidigt bygger den på den skyddande beläggningen för maximal hållbarhet.

Lackkorrigering
Söker du det där lilla extra, när det gäller din bils kondition? Brukar du kolla på bilen från alla vinklar om och om igen? Det gör vi!

Denna behandling som är vår högsta nivå av lackvård är ett tillval framtaget för att optimera lackens kondition tex inför lackskydd.
Vid standard maskinpolering når vi stora skillnader och alltid ett riktigt bra resultat som av de flesta upplevs som nyskick, denna korrigeringsprocess överstiger dock det normala och har syftet att varje liten yta av din bils lack skall vara så problemfri som möjligt.
Här kan vi helt enkelt ta fram de allra sista procenten och kort sagt är detta "En specialstbehandling utförd  av entusiaster för entusiaster".
Vi skräddarsyr denna behandling efter respektive bils kondition och dess ägares ambition.
Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Glasbehandling
Vår behandling för bilens rutor har flera funktioner varav den viktigaste kanske är att den bidrar till en ökad säkerhet vid körning i mörker.

En behandlad ruta blir hydrofobisk och smutsavvisande och ger en mycket bättre sikt vid körning i regn och mörker.  Då vattendropparna glider av glaset av fartvinden behöver inte heller vindrutetorkarna användas lika mycket som tidigare. Insekter och is fastnar inte lika hårt som på en obehandlad ruta och kan därför enkelt tas bort . Behandlingens hållbarhet beror lite på hur mycket vindrutetorkarna används och håller normalt i cirka 1000 mil.

Vindruta och de främre sidorutorna ingår i vår standardbehandling, men vi kan givetvis skydda alla rutor som efterfrågas!

En av våra populäraste behandlingar!
 

Fälgbehandling
Det har alltid varit ett problem att hålla bilens fälgar rena och snygga då bilens bromsar bildar ett fint bromsdamm som lätt fastnar och bränner in i fälgen. Denna behandling löser detta genom att försegla fälgens yta och göra den tätare.

Fälgbehandlingen ger fälgen en smuts- och vattenavvisande yta med god hållbarhet. Efter behandlingen behöver inte längre starka fälgmedel användas. Nu räcker det oftast med milda rengöringsmedel i kombination med högtryckstvätt. Förutom att detta gör rengöringen enklare är det också bra för miljön.
Vanligast är att vi behandlar fälgens utsida, men vi kan även behandla fälgens insida. Vi gör givetsvis fälgen kliniskt ren före behandlingen.

Textilimpregnering
Fläckar på textilier kan vara svåra att få bort! Denna osynliga överdragsklädsel ger extra trygghet om olyckan är framme.

Impregneringen mättar fibrerna i textilierna så de inte längre kan suga åt sig annan vätska. Fläckar får sedan svårt att uppstå. Du kan lätt torka upp det som kanske råkar spillas med en fuktig trasa.
Ytan som ska impregneras måste vara helt ren före behandlingen. Smutsiga ytor kompletteras därför med en klädseltvätt. Vi rekommenderar att denna behandling görs när bilen är ny. Klädseltvätt behövs inte då!

Läderbehandling
Läder bör underhållas för att ytskyddet ska bevaras. Görs inte detta regelbundet så ökar risken för till exempel fettfläckar, uttorkning och krackelering.


Vi börjar alltid med att rengöra skinnet med specialanpassade rengöringsmedel för att tvätta bort fett, fläckar och ingrodd smuts. När skinnet sedan är torrt appliceras ett nytt skydd som återfuktar och impregnerar ytan. Klädseln har nu fått en ökad motståndskraft mot UV-strålar, uttorkning och fläckar.

Hur ofta skinn och läder bör behandlas beror förstås hur mycket bilen används, men en gång om året rekommenderas. Vi har även produkter till försäljning om du vill göra arbetet själv.

Välkommen till oss!
Välkommen till oss!